86 69 27 31​ [email protected]

Miljøterapeutisk behandling

Miljøterapeutisk behandling af børn og unge

Er du på udkig efter et bosted, som tilbyder miljøterapeutisk behandling? Haugårdhus er et socialpædagogisk opholdssted og døgninstitution for børn og unge.

Vi tilbyder en miljøterapeutisk behandling, som tager udgangspunkt i systemiske og miljøterapeutiske principper, hvor vi har den psykodynamiske referenceramme som teoretisk baggrund. Det sker på vores opholdssted og botilbud i Midtjylland, hvor vi har børn og unge fra hele landet.

​Forståelse af adfærd gennem miljøterapeutisk behandling

​Gennem miljøterapeutisk behandling lærer vi de unge at forstå deres adfærd, ligesom vi tilskriver denne adfærd mening. Formålet med miljøterapi er at samarbejde omkring at danne forståelse for, hvorfor de handler, som de gør. Ideen ved denne pædagogik er at vende en svært belastet udvikling. Der kan være tale om en kombination af for eksempel borderline, bipolar lidelse og skizofreni samt omsorgssvigt.

Miljøterapeutisk behandling handler med andre ord om at inddragelse og spejling af barnets eller den unges egen indsigt og forståelse af sin situation. Vi inddrager objektrelationsteorien, som giver os mulighed for at få forståelse for den unges ubevidste brug af overføring, projektion og splitting som forsvar.

Kontakt os for at få mere at vide om miljøterapi

​Du er velkommen til at kontakte os for at høre mere om vores opholdssted og botilbud og om miljøterapeutisk behandling. Vi tilbyder gerne en samtale om, hvordan vi samarbejder med de unge i miljøterapien.

Du kan kontakte os på telefon 86 69 27 31​ for at høre mere om os og vores pædagogik. Eller du kan skrive til e-mail [email protected].