Heste som pædagogisk og terapeutisk redskab

Heste som pædagogisk og terapeutisk redskab

På Haugårdhus anvender vi på en struktureret måde heste som pædagogisk og terapeutisk redskab, hvilket er i overensstemmelse med vores pædagogik samt værdier og menneskesyn. Dette er en del af det samlede tilbud på Haugårdhus, som alle unge vil blive tilbudt. Tilbuddet foregår på planlagte tidspunkter med udvalgt personale, der har stor erfaring med heste. Haugårdhus har to heste, som er trænet til formålet.

At mærke samhørigheden mellem hest og menneske giver børn og unge med problemer såsom lavt selvværd, psykiske diagnoser og udvisket identitet en øjeblikkelig bonus. Det er i sig selv en sejr at kunne kontrollere og interagere med en stor og stærk hest. Heste er skabt uden forbehold og samtidig er de ekstremt dygtige til at opfange micro-stemninger og agere herefter. Vi bruger vores heste som katalysator i arbejdet med de unge.

Ingen hestemæssig erfaring

Vi øver os i at: Sanse, kontrollere, finde ro, blive tydelige i vores kommunikation, interaktion og mærke hvordan vi har det – alt dette hjælper vores heste med.

Vi arbejder i mindre hold på faste tidspunkter og på den unges præmisser. Der kræves ingen hestemæssig erfaring for den unge og vores udgangspunkt er altid den unges – uanset om man utryg ved heste eller en habil rytter.

Udover det terapeutiske samvær med vores egne heste, tilbydes der ridning på Vasehus Rideskole hver onsdag.