Historie

Historien bag det socialpædagogiske opholdssted og botilbud i Jylland

Tidligere institutionsleder og stifter af Haugårdhus Kim Simonsen skriver:

“Haugårdhus startede i 1995 som et skole/dagbehandlingstilbud. Dette tilbud startede jeg op samtidig med, at min kone Else og jeg havde børn i familiepleje.

Efter nogle år på den måde, blev jeg opfordret til at starte et socialpædagogisk opholdssted.

Vi købte naboejendommen Haugårdvej 9, som vi byggede om til at kunne rumme 7- 8 børn.

I 1999 søgte vi Viborg Amt om godkendelse og var klar til at starte 1. januar 2000. Allerede 15. februar 2000 havde vi 7 børn indskrevet.

Else blev sommeren 2001 leder af vores interne skole og var det frem til sommerferien 2005, hvor vi valgte at følge et godt råd fra Møldrup kommune, som gik på at ansætte en uddannet lærer, som leder af skolen.​

​I maj 2002 valgte vi at udvide opholdsstedet. Vi købte ejendommen Halesøvej 8 og lavede endnu en afdeling for 7 – 8 børn, også godkendt af Viborg Amt.

Vi organiserede os sådan, at vi ansatte en afdelingsleder på begge afdelinger. De fik det daglige økonomiske og pædagogiske ansvar for deres afdeling.​

I 2008 blev Gl. Århusvej 198 godkendt som § 107 botilbud. I dag rummer afdelingen 6 døgndækkede pladser, der kan anvendes fleksibelt mellem § 66 og § 107.”

Få mere viden om Haugårdhus

Vil du læse endnu mere om vores opholdssted og botilbud i Jylland, er du velkommen til at læse vores artikel om Haugårdhus. Vi står også altid klar til at tage en uforpligtende snak om os som et opholdssted med miljøterapeutisk tilgang, hvordan vi tilbyder efterværn til unge eller noget helt tredje. Du finder vores kontaktoplysninger ved at klikke her.