Tilknytningsforstyrrelse

Tilknytningsforstyrrelse som følge af omsorgssvigt m.v.

Er der brug for støtte til en ung med tilknytningsforstyrrelser? Haugårdhus er en døgninstitution med terapeutisk behandling for børn og unge, som blandt andet har oplevet omsorgssvigt og lider af for eksempel tilknytningsforstyrrelser. Vores opholdssted, botilbud og efterværn ligger i Midtjylland, og vi har børn og unge fra hele Jylland, Fyn og Sjælland.

​Forskellige symptomer samt reaktive tilknytningsforstyrrelser

​​​Haugårdhus består af to afdelinger. Et opholdssted på Haugårdvej 9 for børn og unge i alderen fra 13 til 23 år samt et efterværns- og § 107-botilbud for unge i alderen fra 17 til 34 år på Gl. Århusvej i Viborg. Nogle af de unge bor i egen lejlighed med støtte fra Haugårdhus.

Beboerne lider typisk af blandt andet borderline, bipolar lidelse, psykiske lidelser og skizofreni. Dertil kommer kontakt- og tilknytningsforstyrrelser. Flere er endvidere forstyrret i både tanke- og følelseslivet.

​Ofte er der ikke kun tale om kontakt- og tilknytningsforstyrrelser såsom en reaktiv tilknytningsforstyrrelse.

Der kan være andre symptomer og diagnoser såsom selvskade, depression, angst, ADHD, OCD og GUA samt tidligere forbrug af euforiserende stoffer.

Vi tilbyder behandling med fokus på pædagogik og psykiatri samt psykosocial rehabilitering, hvor vi arbejder målrettet ud fra handleplanen. Samtidig har vi en miljøterapeutisk og systemisk tilgang, hvor vi sætter familiesamarbejdet meget højt.

Kontakt os for at høre om vores behandling og pædagogik

​Du er altid velkommen til at få en snak om vores behandling og pædagogik. Vi kan samtidig fortælle, hvordan vi kan hjælpe unge med reaktive tilknytningsforstyrrelser.

Du kan ringe på telefon (+45) 86 69 27 31 ​for at få meget mere at vide, eller du kan skrive til e-mail kasper@haugaardhus.dk.