Fysiske rammer på Haugårdvej 9

Fysiske rammer på Haugårdvej 9

Haugårdvej 9 er en del af det socialpædagogiske opholdssted Haugårdhus, der er et botilbud i Jylland, og som ligger i dejlige landlige omgivelser.

Huset er i 2 plan og renoveret i år 2000. I stueetagen, i det oprindelige stuehus, er der indrettet kontorlokaler, møderum, lager samt personaletoilet.

Stueetagen, i det nybyggede stuehus, rummer et dejligt stort køkken-alrum fra 2017, personalekontor, 3 værelser samt et toilet med bad og vaskerum. Overetagen er indrettet med stor hyggelig stue, 2 toiletter med bad og 6 værelser. Beboelsen er på i alt 380 m2 og ligner et ganske almindeligt hjem.

I et tilhørende udhus på ca. 150 m2 findes der et aktivitetsrum med bla. bordtennisbord, billardbord, træningsredskaber, dart, hyggehjørne med playstation, mv.

Du kan læse mere om de forskellige aktiviteter, vi kan tilbyde på Haugårdhus 9 her samt Haugårdhus 13 her.

Desuden indeholder udhuset lager, depot og fyrrum.

Grundarealet er på 3500 m2 og består af en stor græsplæne med trampolin, en multibane til boldspil og rulleskøjeløb m.m.. Der er bålplads, køkkenhave, stor shelter, terrasser og parkeringsplads. Endvidere er der et område med gamle træer og frugttræer.

Fysiske rammer der indbyder til aktivitet

Der er endvidere mulighed for at benytte træ- og metalværksteder, samt gocart/markracerbane som ligger 0,5 km fra bostedet. Vores fysiske rammer er dermed også en måde, hvorpå vi involverer de unge beboere i vores sundhedspolitik på stedet, hvor vi anser fysisk aktivitet og motion som en vigtig del den enkeltes unge velvære.

Her er der også mulighed for at ride på vores to islandske heste på egen ridebane. Haugårdhus er nemlig en døgninstitution med terapeutisk behandling, og som led i det anvender vi heste som pædagogisk og terapeutisk redskab til de unge, der opholder sig på stedet.

Læs mere om, hvordan Haugårdhus anvender heste som pædagogisk og terapeutisk redskab her.